Ondersteuning bij ontwerpen of ontwikkelen van jouw periodisering

Ben je trainer of coach? Heb jij – of werk je bij een sportorganisatie? Kun jij ondersteuning gebruiken bij het ontwerpen en/of ontwikkelen van een periodisering of programmering? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Een professionele periodisering? We ondersteunen je graag

Een goede periodisering houdt in het ontwerp rekening met onder andere:

  • Regelmaat en systematiek;
  • Een toenemende belasting (overload);
  • Belasting versus belastbaarheid;
  • Variatie, uitdaging en succesbeleving;
  • Maatwerkmogelijkheden;
  • Betaalbaar, organiseerbaar en makkelijk te gebruiken.

Periodisering of Programmering in de praktijk

We zijn er trots op dat wij de programmering mogen verzorgen voor diverse trainers, coaches en organisaties. Bijvoorbeeld voor CrossFit Nijmegen, APEX in Doetinchem en Fitcentrum Druten.

MetCon programmering

De kunst van het aanbieden van een goede programming is ervoor te zorgen dat de trainingen qua belasting-herstel-supercompensatie op elkaar aansluiten. Daarnaast is het essentieel om te zorgen voor een goede verdeling/balans tussen de verschillende trainingen, denk aan de verhouding aeroob, anaeroob lactisch en anaeroob a-lactisch. Daarnaast kan een goede MetCon programming ook zeer positieve effecten hebben op de verhouding en variatie t.o.v. van overige lesaanbod. Bekijk meer informatie 

Vraag onze ondersteuning aan

Heb je ook ondersteuning nodig op het gebied van periodisering, programmering, of roostering? Neem dan contact met ons op.