Adaptation, aangenaam!

Wij zijn de sport professionals van Adaptation: allround specialisten met een passie voor  het verbeteren van jouw professionaliteit, sportprestaties, gezondheid en leefstijl. En daarom noemen we onszelf Adaptation, Institute for Professional Development in Performance, Strength & Conditioning, Health & Lifestyle. Een mond vol, maar daarvoor bieden we dan ook een arsenaal  aan kennis, een overvloed aan ervaring en een gepersonaliseerde aanpak. Wij geven onze kennis en passie graag aan jou door.

Martijn Aelberts
Albert Zeggelaar
Sander Aelberts

Waar we voor gaan, waar we voor staan

Ambitie is een belangrijke factor voor succes. Dat geldt voor iedere gepassioneerde sporter. En dat geldt absoluut voor ons als professionals. Het is onze ambitie om met onze lesmethode waarde toe te voegen aan de ontwikkeling van onze klanten.

Wat dit concreet betekent? Het is onze missie om onze klanten te ondersteunen bij het verbeteren van hun toekomst door hen het beste uit zichzelf te laten halen én de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Dat doen we vanuit hoofd, hart en handen. Oftewel: met een positief kritische blik (ja, ook naar onszelf), aandacht voor het individu en op basis van vertrouwen. Meer weten over onze lesmethode? Lees dan hier verder.

Wat we belangrijk vinden

Er zijn veel kernwaarden die wij als professionals belangrijk vinden. Maar voor Adaptation springen er drie uit, die ons op het lijf geschreven zijn:

Veiligheid

Veiligheid is de belangrijke voorwaarde voor de ontwikkeling van de mens. Als je je veilig voelt is leren, ontwikkeling en groei mogelijk. We hebben het over zowel veilig zijn als jezelf veilig voelen. De veiligheid van onze klanten respecteren we boven alles en is altijd de basis van ons handelen.

Professionaliteit

Onze professionals werken vanuit een gedegen basiskennis, die altijd – ja altijd – toegespitst is op wat werkt in de praktijk. Research based and practice proven, noemen we dat. Vanzelfsprekend toetsen we onze lesstof aan de professionele- en branchespecifieke normen en standaarden. Dat wij professioneel handelen blijkt wel uit het feit dat ons onderwijs geaccrediteerd is. Dat betekent dat we onze kwaliteitperiodiek en systematisch laten toetsen en waarderen: jezelf openstellen voor feedback, ook dát is professionaliteit.

Samen leren

Alleen leren is mogelijk maar samen leer je beter, meer en sneller. Bij Adaptation leer jij vanuit een open, lerende community, die als vangnet, katalisator en netwerk dient. Wij geloven in de kracht van onze community en zullen deze blijven uitbouwen, ontwikkelen en onderhouden, samen met jou.

Onze sport professionals

Sander Aelberts
(oprichter/eigenaar Adaptation B.V.)

Subtop Wielrennen,  mountainbiken, rode baret para eenheid Luchtmobiele Brigade, CrossFit en gewichthef wedstrijden. Sander is naast eigenaar van Adaptation ook ruim 10 jaar lang mede-eigenaar van CrossFit Nijmegen geweest. Zijn passie voor sport, bewegen en gezondheid deelde hij ook in zijn rol als docent voor de opleidingen Conditie Trainer en Trainer Strength & Conditioning in het reguliere onderwijs o.a. CIOS Arnhem, ROC Nijmegen, ROC Boxmeer en Summa College Eindhoven. Sander heeft zeer ruime, brede ervaring als instructeur, (personal) trainer, coach en conditietrainer binnen de top-, prestatie- en recreatiesport, revalidatie en blessure behandeling, CrossFit, fitness, health & leefstijl.

Martijn Aelberts

Vechtsport, CrossFit, 3x uitgezonden als beroepsmilitair bij Luchtmobiel verkennings peloton, Wielrennen en Mountainbiken. Martijn is sinds 2013 eigenaar van CrossFit Nijmegen. Hij is specialist op het gebied van groepsdynamica en teambuilding. Zijn jarenlange ervaring als beroepsmilitair is hierbij een meerwaarde. Zijn passie voor sport, bewegen en gezondheid deelt Martijn ook in zijn rol als instructeur, (personal) trainer en coach binnen de prestatie- en recreatiesport, CrossFit, fitness, health & leefstijl.

Albert Zeggelaar

Albert is naast fanatiek sporter in CrossFit, survival, hardlopen en vechtsport adviseur van Adaptation voor verschillende opleidingen, cursussen en diensten. Albert heeft zeer ruime en brede ervaring in onderwijs en onderzoek.